Hvad er sags- & ordrestyring?

Sagsstyring og ordrestyring er 2 betegnelser for det samme. Vi vil her gå i dybden med hvad det er, og hvorfor man bør bruge det.

Et ordrestyringssystem bruges til at holde overblik over flere aspekter i sine ordrer eller sager i virksomheden. Oftest er der tale om et økonomisk overblik på de pågældende sager.

Dette kunne eventuelt være den samlede dækningsgrad, når timerne, materialerne osv. er trukket fra.

I mange ordrestyringssystemer er der blandt andet også tidsregistrering, materialestyring, planlægning og alt der relaterer sig til, de enkelte sager man arbejder på.

Hvorfor skal man have et ordrestyringssystem?

Hvis du er håndværker, og driver en virksomhed, vil vi uanset hvad anbefale dig at have et ordre- eller sagsstyringssystem. Vi ved at de fleste håndværkere har valgt deres fag, fordi de har en passion for deres håndværk. Vi ved også, at der er rigtigt meget tid på kontoret, for at få det administrative til at gå op. Men man tjener ikke noget ved at sidde på kontoret som håndværker. Man tjener noget når man er ude og lave sit håndværk. Og netop derfor er ordrestyringssystemer lavet.

De er til for at fjerne størstedelen af den administrative byrde hos håndværkeren.

For nogle kan det virke mystisk, hvordan et ordrestyringssystem kan være med til at øge sin indtjening. Men det handler simpelthen om, at hvis man ikke har tidsregistrering og materialestyring, mister de fleste ofte mange % på hver eneste kunde.
Det kan være at, man måske kun fakturerer kunden for 8 timer, selvom man brugte 8.25 timer.

Eller det kan være, at man lige henter lidt materialer ude i bilen, da man alligevel havde det til at ligge, men så glemmer at fakturere kunden for det.
Det er selvfølgelig fair, at man en gang imellem giver kunderne lidt rabat, men de fleste kunder vil sjældent stille spørgsmålstegn til, om du fakturerer et kvarter fra eller til.
Derudover sparer man størstedelen af alt tid på kontoret, fordi alt administration er gjort så let for dig.

Så overvej eventuelt hvor mange timer du bruger på kontoret om måneden, og hvor meget du vil spare, hvis det var 90% mindre. Alt den tid, kunne du bruge ude i marken, på det der rent faktisk tjener dig penge.

Ordrestyring fra Apacta

Med ordrestyring fra Apacta har du alle funktioner som tidsregistrering, materialestyring, kalender planlægning, kvalitetssikring, fakturering, tilbudsgivning og meget mere.

Vi ser kunder med en øget indtjening på op mod 30%, efter de har valgt at bruge Apacta.
Dette sker primært fordi, at de pludselig ikke bruger så lang tid på kontoret længere, og at alle timer rent faktisk kommer med på fakturaen.

Hvis du er interesseret i at prøve det af, tilbyder vi alle 14 dage gratis uden forpligtelser. Så kan du teste, om det er noget for din virksomhed.

Kan man lave gratis ordrestyring?

De fleste håndværksvirksomheder arbejder med en eller anden form for ordrestyring. Spørgsmålet er blot, om det er digitalt, og hvor smart det er.
Nogle gratis alternativer kan være at have sit ordrestyring i Excel. For nogle kan det måske godt fungere, men man skal være opmærksom på, at det er utroligt ressourcekrævende.

Prøv Apacta gratis

Opret 14 dages gratis prøveperiode.
Ingen binding eller behov for betalingsoplysninger.

Error

Ved at fortsætte accepterer jeg Apacta A/S vilkår og databehandleraftale. (Testkontoen er gratis og uden binding)