Historien om Apacta

De tidlige år

Apacta startede oprindeligt i 2011 under navnet ‘AquaPlanning’, der havde fokus på kloakmester-faget. Firmaet blev startet af kloakmester Anders Risager fra Aalborg og Verner H. Kristiansen fra Hobro. Da Anders oplevede en del udfordringer med det administrative arbejde, tænkte han, at der måtte være en bedre løsning på dette. Anders oplevede hurtigt, at brugen af et digitalt system gav ham store besparelser på bundlinjen og en forbedret likviditet. På den måde opstod idéen til det, der i dag er Apacta.

I 2013 solgte Anders sit entreprenørfirma Aalborg Kloak- og Entreprenørfirma A/S for udelukkende at fokusere på AquaPlanning. Anders købte samtidig Verners andel af virksomheden, da Verner ønskede at fokusere på sit entreprenørfirma.

Ved udgangen af 2014 ændrede virksomheden navn til Apacta, eftersom systemet udviklede sig til at fokusere på mange flere brancher. Fra udelukkende at være kvalitetssikring kunne man nu også registrere timer, materialeforbrug og meget mere. Apactas ambition var (og er stadig) at udvikle et brugervenligt produkt til HELE håndværkerbranchen.

Navnet kommer af ordet pagt (på engelsk ‘a pact’), da et samarbejde og en aftale er en pagt, man indgår. Enhver kunderelation forpligter, og man skal levere det, kunden forventer og med en kvalitet og serviceniveau, alle kan stå inde for.

I januar 2015 købte tre medarbejdere sig ind i virksomheden, der samtidig blev en A/S virksomhed.

Nyere tid

Siden da har der været fart på Apacta! Man udvidede aktiviteterne til Tyskland, så håndværkerne dernede også kunne få gavn af erfaringerne fra det danske marked. Apacta deltog også i TV2-programmet ‘Vejen til Seier’, og har senest i 2020 også udvidet til Norge og Sverige sammen med Mestergruppen.

I 2021 har Apacta engageret Lindy Aldahl, kendt fra programmer på DR som ‘Rigtige Mænd’ og ‘Dannelsesrejsen’, som ambassadør. Lindy er selv murermester og et godt match for Apactas profil. Apacta insisterer på at være på håndværkernes side og ikke et IT-system på systemudviklernes præmisser. Giver det ikke mening for en håndværker, giver det ikke mening for Apacta!

Apacta beskæftiger i 2021 over 50 medarbejdere på hovedkontoret i Aalborg og på kontoret i Bulgarien.

Braainy

Selve kernen af Apactas software blev udviklet af bulgarske ingeniører tilbage i år 2015. En række begivenheder bragte en af vores hovedudviklere tilbage til Bulgarien. Hos Apacta ville vi sikre en kontinuitet omkring kernen i vores arkitektur. Et resultat af dette blev, at vi i 2018 startede BRAAINY, et IT firma placeret i Sofia i Bulgarien. Et firma der i årene efter opererede som Apactas center for udvikling. Siden da har teamet vokset sig endnu større og er blevet en forankret del af Apactas succes.

I år 2021 blev firmaet fuldt ud integreret i Apacta-brandet med fokus på produktudviklingen. På nuværende tidspunkt kombinerer temaet en “cutting-edge tech stack” med en start-up kultur samt “best practice” for at sikre produktets skalérbarhed, pålidelighed og enkelthed. Vores team er fuldt operationelt og teamets kompetencer inkluderer dygtige Frontend, Backend og QA ingeniører, der sammen er ansvarlige for software udvikling af Apactas produkter i alle lande.

Mission og Formål

“Alle Håndværkere skal have muligheden for at skabe og drive en professionel og profitabel forretning“

Sådan lyder Apactas mission. Der skelnes ikke på branche, virksomhedsstørrelse eller hvor i verden, virksomheden befinder sig. Apacta er for ALLE håndværkere!

“Vi gør administrationen i små- og mellemstore håndværkervirksomheder simplere ved at levere den mest intuitive og brugervenlige platform i branchen.”

Det er Apactas mål. Vi vil give håndværkerne de muligheder og informationer, de har brug for at kunne drive en sund forretning og få indblik i de ting, der kan styrke dem til de vilkår, der er i dag, og dem som kommer de kommende år.

Håndværkere skal ikke bruge tid på regneark eller sortere i en masse information, de ikke har brug for eller som skaber værdi i sidste ende. De skal levere god kvalitet og frigøre tid til at tjene pengene hjem, så der også bliver tid til et liv ved siden af.

Det er den pagt, Apacta vil indgå!

Værdier

Apacta bygger på nogle kerneværdier:

  • Respekt - Respekt for kunder, kolleger, virksomhed og produkt.
  • Begejstring - Det skal være sjovt at skabe værdi for vores kunder, og vi fejrer vores succeser.
  • Viden - Vi vil ikke basere os på antagelser. Når vi laver noget, gør vi det, fordi vi ved det virker – det har vi undersøgt.
  • Enkelthed - Tingene skal ikke overtænkes. Er det bøvlet for os, er det også for kunderne.
  • Værdi - Vi leverer værdi i form af tidsbesparelser og værdiskabelse samt en god brugeroplevelse.