Sådan starter du dit eget tømrerfirma

Trin for trin guide til at starte din egen tømrervirksomhed

Selvom at det kan virke uoverskueligt at starte sit eget tømrerfirma, kan det for mange være det helt rigtige valg. At være sin egen chef er for mange en drøm, der rent faktisk kan lade sig gøre, hvis man er villig til at lægge kræfterne i det.
At starte sit eget tømrerfirma kræver ikke kun håndværksmæssige færdigheder, men i høj grad en viden om det at drive en sund forretning. Heldigvis er der rigtigt meget hjælp at hente, der hjælper dig netop med det forretningsmæssige.
Her på siden vil vi gennemgå hele processen fra A-Z, og komme med tips & tricks til at drive en profitabel tømrervirksomhed. Uanset om du er erfaren eller nyuddannet, vil vi give dig de nødvendige værktøjer.

Hvad kræver det at være selvstændig tømrer?

  1. Vælg en virksomhedsform
    • Anpartsselskab (ApS)
    • Aktieselskab (A/S)
    • Interessentskab (I/S)
    Virksomhedsguiden har lavet en rigtig fin test, så du kan vurdere hvilken virksomhedsform, du skal vælge.

  2. Find et navn til din virksomhed
    • Et godt firmanavn kan hjælpe folk med at huske dig. Du kan overveje om det skal indeholde dit navn, by eller noget helt andet. Mange bruger deres eget navn fx. Anders Andersens Tømrerfirma. Du skal dog være obs på, hvis du har ambitioner om at vækste med mange medarbejdere, om dette navn stadig vil give mening.

  3. Registrer din virksomhed på virk.dk

  4. Opret MitID og erhvervskonto (dette afhænger af din valgte virksomhedstype)

  5. Opret hjemmeside og sociale medier
    • Det kan være en rigtig god ide at få en hjemmeside, så dine kunder har mulighed for at tjekke dit arbejde ud samt finde dig via Google. Det kan godt virke som en stor mundfuld at skulle sætte en hjemmeside op, men det er blevet forholdsvis simpelt at gøre, ellers anbefaler vi dig at få en professionel til det. Derudover anbefaler vi dig at oprette som Facebook side for dit nye firma. Det er ganske gratis, og du har rent faktisk mulighed for at nå ud til potentielle kunder.

  6. Vælg regnskabsprogram
    • Vi kan kraftigt anbefale dig at benytte dig af et økonomisystem af en art. Det hjælper dig i høj grad med at holde styr på din økonomi samt løn.

  7. Vælg sagsstyringssystem
    • Få dig et ordentligt sagsstyringssystem så du kan registrere alle dine timer samt materialeforbrug. Det kan ende med at blive rigtigt mange penge i den lange bane, og som nystartet har du ikke råd til at give ved dørene. Så vi anbefaler dig at benytte dig af vores 14 dages gratis sagsstyring. Vi sørger også for, at du både er oplært, samt hjælper dig, med hvordan du skal bruge det for at øge din bundlinje.

  8. Du er nu good to go!

Hvor meget tjener en selvstændig tømrer?

Det kan være rigtigt svært at svare på, hvor meget du tjener som selvstændig, da det afhænger af mængden af opgaver, samt hvor stort et dækningsbidrag du har på opgaverne.
Vi anbefaler dig at anvende et system som Apacta, til at udarbejde tilbud, da du her sikrer dig, at du har ordentlig indtjening på dine timer og materialer.
Hvis du er interesseret i en mere dybdegående guide til, hvordan du skal drive din indtjening som tømrer, har vi lavet denne guide: Hvad skal jeg tage i timen som tømrer?

Er der mangel på tømrere?

Ja, absolut!
Nøgletal fra en analyse foretaget af SMVdanmark, forudser man at fremtiden ser sådan her ud:

  • Fra 2022 til 2032 vil antallet af faglærte i arbejdsstyrken falde med ca. 81.000 personer.
  • Blandt håndværkerne skal man forvente et tab på over 5.700 fagpersoner på ti år, hvoraf ca. 1.910 er tømrere.

Prøv Apacta gratis

Opret 14 dages gratis prøveperiode.
Ingen binding eller behov for betalingsoplysninger.

Error

Ved at fortsætte accepterer jeg Apacta A/S vilkår og databehandleraftale. (Testkontoen er gratis og uden binding)