At være selvstændig maler er for mange en drøm om at styre sin egen tid, og udfolde sin kreativitet gennem farver og penselstrøg. Dette ender også for mange med at blive en rentabel forretning, hvis du blot har lidt styr på det at drive en virksomhed.
… men bare rolig, vi skal nok hjælpe dig.
Vi vil i denne artikel udforske vejen fra en malermesters drøm til virkelighed og give dig et indblik i, hvordan du skal navigere i en helt ny verden som selvstændig maler.
Hvordan starter man et malerfirma?
- Vælg en virksomhedsform
- Anpartsselskab (ApS)
- Aktieselskab (A/S)
- Interessentskab (I/S)
- Find et navn til din virksomhed
- Mange håndværksvirksomheder anvender deres eget navn i firmanavnet. Andre vælger et, hvor bynavn er en del af det, og andre finder på noget sjovt. Du skal gøre op med dig selv, og vurdere hvad du gerne vil samt hvad dine ambitioner er. Måske man ikke burde bruge sit eget navn, hvis man ønsker at skabe en stor virksomhed med mange ansatte? Fx. Anders Andersens Malerfirma.
- Registrer din virksomhed på virk.dk
- Opret MitID og erhvervskonto (dette afhænger af din valgte virksomhedstype)
- Opret hjemmeside og sociale medier
- … okay, vi ved godt at det kan virke som en stor mundfuld at lave en hjemmeside. Men det er efterhånden blevet langt nemmere, end det tidligere har været. Hvis det er for stor en opgave, så overvej at få hjælp af en professionel. Om ikke andet kan du starte med at oprette sider på diverse sociale medier. Vurder hvad du synes giver mening, men vi anbefaler som minimum en Facebook side. Det er gratis, og hvorfor ikke udnytte gratis eksponering?
- Vælg regnskabsprogram
- Vi anbefaler dig at anvende et økonomisystem til at holde styr på dine regnskaber. Tiden, du sparer ved at have styr på det, er hurtigt tjent ind. Vi har en liste over en række systemer vi integrerer med her.
- Vælg sagsstyringssystem
- Enhver seriøs håndværker bør have et sagsstyringssystem, til at holde overblik over alle sine igangværende opgaver og sager. Så snart du får gang i flere kunder, er det vigtigt, at du har styr på hver enkelt kunde, og sørger for at få dem alle faktureret korrekt. På denne måde sikrer du, at du hverken snyder kunden eller dig selv. I et sagsstyringssystem får du både tidsregistrering, tilbudsgivning, materialestyring, prisfiler, leverandørfakturaer, KLS, kalenderstyring og meget andet. Prøv Apactas sagsstyring, det er skræddersyet bl.a. malere, og så er det gratis i 14 dage.
- Du er nu good to go!
Hvor meget tjener en selvstændig maler?
Det kan være rigtigt svært at sige, hvor meget man tjener som selvstændig maler, da det afhænger af, hvor mange kunder man har, samt hvor god man er til at drive god sagsøkonomi. Men vi anbefaler vores kunder, at de fakturerer omkring 425,- pr. time. Her er der plads til fx. 180 kr. i løn + 90 kr. i diverse omkostninger som fx. (feriepenge, pension, kørsel mm.)
Hvis du giver tilbud til dine kunder, kan du på forhånd udregne hvor stort et dækningsbidrag du har brug for. Igen vil vi anbefale dig at bruge Apacta til tilbudsgivning, da du her let kan oprette et tilbud, hvor alle beregningerne er med.
Alternativt skal du bruge vores gratis tilbudsskabelon.
Er du interesseret i at se hvordan en anden malervirksomhed har anvendt Apacta til at skalere deres virksomhed? 👇