Salgspris på virksomhed

Hvad er din virksomhed værd?

Få styr på dine medarbejderes kostpris og opnå økonomiske og kvalitetsmæssige fordele

Hvordan bliver du bedre end dine konkurrenter? Ting du kan gøre, er at effektivisere og forbedre din forretning. Man forbinder ofte effektivisering med, at alle skal løbe lidt stærkere i hverdagen. Men det er bestemt ikke den eneste måde, du kan effektivisere din virksomhed og medarbejderne på!

Du kan i stedet sørge for, at arbejdstimerne bruges mere fornuftigt, og at priserne afspejler din service. Har du eksempelvis en medarbejder, som laver meget arbejde i løbet af ugen, der ikke kan faktureres? Ville et kursus eller efteruddannelse kunne give medarbejderen nogle kompetencer, så han eller hun kan lave mere arbejde til fakturering?

I det økonomiske perspektiv er det værd at se på din prissætning. Lad os tage et eksempel:

  • Du laver tilbud ud fra, at der er en kostpris på dine medarbejdere på 250 kr. pr. time.
  • En opgave estimeres til at tage 40 timer, som giver dig en kostpris på 10.000 kr.
  • Du lægger 20% avance på prisen til kunden, altså 12.000 kr.

Ved et nærmere tjek viser det sig, at dine medarbejdere i virkeligheden koster dig 315 kr. pr. time, når sygdomspenge, ufakturerede timer, udstyr og alle de andre faktorer regnes med.

Reelt er din kostpris altså 12.600 kr. Det vil sige, at du mister 2.600 kr., fordi vurderingen af dine medarbejderes løn ikke er præcis. Ja, faktisk skal du betale 600 kr. af egen lomme, fordi avancen blev spist. Det bliver til mange penge over tid.

Hvad koster en medarbejder pr. time?

Flere sætter medarbejdernes kostpris pr. time til at være løn plus lidt ekstra. Det man skal være opmærksom på er, at “lidt ekstra” faktisk dækker over alt fra pension til arbejdstøj til tid, der er brugt men som ikke kan faktureres.

Alt efter hvilken branche du er i, kan der endda være flere faktorer, som spiller ind. Tager man også tager ting som sygdom ind i ligningen, er det klart, at den nøjagtige kostpris pr. time findes på baggrund af en længere periode. Timeprisen skal selvfølgelig baseres på data, så du ikke ender ud i endnu en “plus lidt ekstra” løsning.

Den egentlige kostpris pr. time varierer også fra medarbejder til medarbejder. Har du eksempelvis en medarbejder, som bruger masser af tid på at køre i bil, skal pengene (forbundet med, at bilen kan køre, benzin, vedligehold, forsikring og lignende) også medregnes på denne medarbejder. Derudover er der også visse medarbejdere, som har særlige maskiner tilknyttet til sit arbejde. Til disse skal kostprisen pr. time for den enkelte maskine også være en del af regnestykket.

Andre værktøjer

Beregn tabt omsætning

Det giver sig selv, at din salgspris skal være højere end din kostpris. Og der skal også gerne være en margin, der gør det muligt for dig at have en avance, så du er rustet i nedgangsperioder og i det hele taget har en sund og rentabel forretning.

Kostpris på materialer

Ved at kende din præcise kostpris på materialer kan du finde frem til den rette salgspris på dine opgaver. Er den nøjagtige kostpris på materialer eksempelvis 500 kr. dyrere, skal prisen på opgaven selvfølgelig justeres derefter.

Kostpris på maskiner

Det er ikke kun selve købsprisen, du skal have for øje, når du køber nyt maskineri til virksomheden. Den smarteste måde at se på indkøb af ny maskine eller bil er at vurdere kostprisen pr. time.

Prøv Apacta gratis

Opret 14 dages gratis prøveperiode.
Ingen binding eller behov for betalingsoplysninger.

Error

Ved at fortsætte accepterer jeg Apacta A/S vilkår og databehandleraftale. (Testkontoen er gratis og uden binding)