Sådan laver du et godt tilbud til kunden

Byggemand.png

At lave et tilbud på et stykke arbejde, som kunden forstår, er ofte en vanskelig opgave for håndværkere.

Selv helt små opgaver kan være vanskelige at forklare, så kunden forstår hvilken opgave du tilbyder at løse og hvad prisen indeholder. Det giver en usikkerhed hos kunden og kan derfor være en showstopper i forhold til at gå i gang med opgaven. Derfor er du som håndværker afhængig af, at din kunde enten forstår dit tilbud til bunds, eller har stor personlig tillid til dig, og allerhelst begge dele.

Når du laver tilbud til din kunde,

kan det være en god idé at lave to alternativer, for derved at gøre det tydeligt at der indenfor den samme opgave er flere muligheder at vælge imellem. Det kan være to tilbud hvor materialevalget er forskelligt: Et tilbud med dyre og eksklusive materialer og et med det billigste alternativ. Det kunne også være alternative tilbud med henholdsvis kort byggeperiode og høj pris og en med en længere byggeperiode og lavere pris, eller kort betalingsfrist/lang betalingsfrist osv.

Efter at du har sendt et tilbud til din kunde,

er det en god ide at følge op til tilbuddet; spørge om det er modtaget og om der er spørgsmål til det du har sendt. Aftal gerne i forbindelse med din opfølgning, hvornår i snakker sammen næste gang. Ofte er der forhold i dit tilbud som kunden ikke kan gennemskue, og alene af den grund begynder at indhente flere alternative tilbud. Dette kan du undgå ved at følge op og lade kunden stille spørgsmål.

Den bedste situation,

 er naturligvis den, hvor kunden ikke tager alternative tilbud, fordi der er tillid til at du leverer den forventede kvalitet til den rigtige pris. Denne tillid skal som oftest ”optjenes” som følge af et længerevarende samarbejde og at du er i kundens bevidsthed. Overvej at køre forbi dine kunder med en æske chokolade til jul, eller stil en flaske champagne til når de skal indvie deres nye køkken.

Tjekliste

  • Følg op på dine tilbud
  • Giv alternative muligheder for pris, kvalitet og levering
  • Opbyg tillid og relationer.
  • Vær tydelig i dine tilbud og din kommunikation
  • Find de opgaver og kunder der passer dig og din forretning