Medarbejder kostpris

R

Brug udregneren til at se, hvad det koster at have en ansat.

Beregn kostpris for arbejdstimer, og se om det kan betale sig at ansætte en ny medarbejder.

 

Hvorfor skal du vide, hvad dine medarbejdere koster?

Måske har du allerede en idé om, hvor meget dine medarbejdere koster dig pr. time? Løn “plus lidt ekstra” til feriepenge, pension, ATP osv. Men har du overblik over, hvor meget “lidt ekstra” egentlig er?

Udregner du prisen på dine opgaver via tidsestimat for hele opgaven + løn til medarbejdere, bør du kende dine medarbejderes nøjagtige kostpris pr. time. Den er typisk noget højere end, hvad man lige skulle forvente.

 

Få styr på dine medarbejderes kostpris og

opnå økonomiske og kvalitetsmæssige fordele

Hvordan bliver du bedre end dine konkurrenter? Ting du kan gøre, er at effektivisere og forbedre din forretning. Man forbinder ofte effektivisering med, at alle skal løbe lidt stærkere i hverdagen. Men det er bestemt ikke den eneste måde, du kan effektivisere din virksomhed og medarbejderne på! 

Du kan i stedet sørge for, at arbejdstimerne bruges mere fornuftigt, og at priserne afspejler din service. Har du eksempelvis en medarbejder, som laver meget arbejde i løbet af ugen, der ikke kan faktureres? Ville et kursus eller efteruddannelse kunne give medarbejderen nogle kompetencer, så han eller hun kan lave mere arbejde til fakturering?

I det økonomiske perspektiv er det værd at se på din prissætning. Lad os tage et eksempel:

Du laver tilbud ud fra, at der er en kostpris på dine medarbejdere på 250 kr. pr. time.
En opgave estimeres til at tage 40 timer, som giver dig en kostpris på 10.000 kr.
Du lægger 20% avance på prisen til kunden, altså 12.000 kr.

Ved et nærmere tjek viser det sig, at dine medarbejdere i virkeligheden koster dig 315 kr. pr. time, når sygdomspenge, ufakturerede timer, udstyr og alle de andre faktorer regnes med. 

Reelt er din kostpris altså 12.600 kr. Det vil sige, at du mister 2.600 kr., fordi vurderingen af dine medarbejderes løn ikke er præcis. Ja, faktisk skal du betale 600 kr. af egen lomme, fordi avancen blev spist. Det bliver til mange penge over tid.

Hvad koster en medarbejder pr. time?

Flere sætter medarbejdernes kostpris pr. time til at være løn plus lidt ekstra. Det man skal være opmærksom på er, at “lidt ekstra” faktisk dækker over alt fra pension til arbejdstøj til tid, der er brugt men som ikke kan faktureres.

Alt efter hvilken branche du er i, kan der endda være flere faktorer, som spiller ind. Tager man også tager ting som sygdom ind i ligningen, er det klart, at den nøjagtige kostpris pr. time findes på baggrund af en længere periode. Timeprisen skal selvfølgelig baseres på data, så du ikke ender ud i endnu en “plus lidt ekstra” løsning.

Den egentlige kostpris pr. time varierer også fra medarbejder til medarbejder. Har du eksempelvis en medarbejder, som bruger masser af tid på at køre i bil, skal pengene (forbundet med, at bilen kan køre, benzin, vedligehold, forsikring og lignende) også medregnes på denne medarbejder. Derudover er der også visse medarbejdere, som har særlige maskiner tilknyttet til sit arbejde. Til disse skal kostprisen pr. time for den enkelte maskine også være en del af regnestykket.

Andre værktøjer

Kostpris materialer

Kostpris materialer

Beregn kostprisen for dine materialer. Husker du leveringsomkostninger og diverse andre udgifter? Prøv denne udregner og få svar.

Kostpris leasede maskiner

Kostpris leasede maskiner

Beregn kostprisen for at lease en ny maskine. Kan det betale sig at lease, og hvad kommer det til at koste i alt? Prøv denne udregner.

Kostpris på maskiner

Kostpris på maskiner

Udregn prisen på dine maskiner. Nyttigt når der skal købes nyt, eller lejes en maskine ud. Beregn kostpris pr. time via vores udregner.