Tabte uhyggeligt mange penge

Halloween historien om Jens, som gik glip af potentiel omsætning.

Tabte uhyggeligt mange penge

I anledning af Halloween, vil vi gerne fortælle historien om Jens, som gik glip af potentiel omsætning, da han blev ved med at begå de samme fejl igen og igen. Jens og hans medarbejdere var sløset i forhold til registreringen af deres arbejde og materialer – læs resten af indlægget for at finde ud af hvad dette har af uhyggelig betydning for Jens og måske også for dig?

Jens er tømrermester og har været selvstændig i 3 år. Han er efterhånden en travl mand og håndterer sammen med hans 5 ansatte flere forskellige sager om ugen.

Når Jens’ ansatte er ude ved hr. og fru Danmark, så husker de ikke altid at registrere deres arbejde og materialer. Det skyldes som regel, at det noteres på en papirlap, eller hvad der nu lige er ved hænderne – hvis der overhovedet er noget. Derfor gøres det om eftermiddagen, eller i slutningen af ugen, hvor man ikke længere helt kan huske, hvor længe man var på adressen og hvor mange materialer der blev brugt. Derfor sjuskede Jens’ medarbejdere med registreringerne, som går ud over ham selv og bogholder. Der går unødvendig tid til indsamling og indskrivning af dagsedler, som er penge ud af vinduet.

Da der kan gå tid før Jens og bogholderen får samlet alle registreringer ind fra en sag, betyder det også at der går lang tid før der bliver sendt faktura ud til kunden. Ofte gik der helt op til et halvt år før Jens fik faktureret en kunde for sit udførte arbejde. Det slog hårdt på forretningens likviditet, da der var mange penge “ude og flyve” hos kunderne, så han døjede med at betale regninger og få lov at tage lån. Ud over det tog hårdt på forretningen, så var kunderne ikke altid lige tilfredse med at modtage regningen så lang tid efter udført arbejde, da de ikke længere havde frisk erindring om det de fik lavet.

Jens er uvidende omkring at cirka 15% af hans registreringer forsvinder og dermed ikke bliver faktureret videre. Eller, det vil sige at han sidder og lægger lidt til og fra, hvor det lige passer, som i sidste ende går ud over bygherren. Men også ham selv, da han betaler løntimer til sig selv og evt. bogholder.

Jens er langtfra den eneste, som benytter sig af denne arbejdsmetode og ved tilsyneladende ikke hvor uhyggeligt mange penge, som han (og mange andre) går glip af hver evig eneste dag.

Hvem ønsker ikke at papirarbejdet skal fylde mindre? Dette er blot en af de fordele som digitaliseringen kan bidrage med. Det er ikke nødvendigvis kun virksomheden som kan drage nytte af flere teknologier. Arbejdet kan færdiggøres direkte ved kunden, da det er nemmere at tilgå den aktuelle sag og sikre at varekøb, materialer og timeopgørelser registreres korrekt, samt at kunden hurtigt kan få deres faktura. Alt i alt bidraget dette til et bedre overblik generelt.

Lyder ovenstående bekendt?

Måske kender du en som Jens? Eller måske begår du nøjagtigt samme fejl som ham – Men hvorfor så ikke gøre noget ved problemet så du kan opnå et bedre økonomisk overblik, bedre likviditet og bundlinje?

Med Apacta, kan du og dine ansatte nemt og enkelt holde styr på registreringerne.

Hvorfor bruge Apacta?

Mere end 18.000 har allerede prøvet Apacta og fået:

N

Bedre likviditet

N

Bedre bundlinje

N

Mere overskud

Andre Indlæg

Apacta med i landsdækkende TV-program

Gennem de sidste par uger har danskerne kunnet opleve Apacta rulle hen over skærmen, hvis de har set med på TV2 mandag aften kl. 20.45. Apacta har nemlig medvirket i programmet “Vejen til Seier”, der er et koncept om iværksættere, som kæmper om en investering fra rigmanden Lars Seier Christensen. Læs her, om vores egen oplevelse af at have medvirket i programmet.

LB Kloak & Entreprenør

Før i tiden havde Louis Bonde svært ved at holde styr på, hvor mange timer han rent faktisk havde arbejdet på en sag ude ved en kunde. Timerne blev først faktureret lang tid efter, at det pågældende arbejde var blevet udført, og det kostede ham mange penge i sin enkeltmandsvirksomhed LB Kloak & Entreprenør.

Optimer dine indkøb af materialer og spar op til 30 % på bundlinjen

Optimer dine indkøb af materialer og spar op til 30 % på bundlinjen Langt størstedelen af håndværksvirksomheder betaler for meget for indkøb af materialer hos leverandørerne. Hos Apacta ved vi, hvordan branchen har udviklet sig, og vi hjælper jer med at optimere jeres...