Privatlivspolitik og GDPR

Læs om Apacta's Cookie- og Privatlivspolitik.

Den nye Persondataforordning (GDPR)

Den 25. maj 2018, indtræder en ny persondatalovgivning i Europa, også kaldet GDPR (General Data Protection Regulation). Lovgivningen har til sinde, at understøtte EU borgeres rettigheder på internettet og danner grundlag for, at almindelige mennesker har mulighed for at få indsigt i hvilke data virksomheder opbevarer omkring dem, samt beføjelsen til at bede om at få det slettet.

Apacta har lagt meget energi i, at leve op til kravene og samtidig gøre det let for vores kunder og brugere, at forstå hvilke informationer vi har på dem. Når den nye lov træder i kraft, eller første gang man bruger systemet, vil man blive mødt af en popup besked, hvor man kan læse og acceptere denne.

Når du besøger en hjemmeside, vil der som regel blive indsamlet nogle oplysninger om dig, som kan bruges til at forbedre sidens indhold. F.eks er det interessant for at følge med i, hvilke sider på ens hjemmeside, der får mest trafik, fordi det fortæller noget om, hvilke emner potentielle kunder er mest interesseret i.

Nedenfor beskrives, hvilke oplysninger der indsamles på vores hjemmeside og hvad de bruges til. Det kan godt blive lidt teknisk, men helt overordnet handler det om, at vi prøver at få en fornemmelse af, hvad du godt kan lide på vores hjemmeside, så vi bedre kan målrette indhold og annoncer til dig, der rent faktisk er interesseret. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning).

Vedr. Cookies
Vores hjemmeside anvender de såkaldte ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og evt. målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere, at en hjemmeside ikke fungerer optimalt, samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Hjemmesiden indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte Google Analytics, Youtube o.lign. Se evt. også denne liste: Hyppige tredjeparter ved digital annoncering.

Vedr. personoplysninger

Generelt
Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores produkter, indsamler og behandler vi (eller nogle af dem, vi benytter til den slags, f.eks Google) en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved at du klikker ind på noget af vores indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, eller i øvrigt bruger vores services eller foretager køb.

Det er typisk følgende typer af oplysninger, der bliver indsamlet og behandlet:

  • Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon
  • Dit IP-nummer
  • Geografisk placering
  • Hvilke sider du klikker på (interesser)

I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden:

  • Navn
  • Telefonnummer
  • E-mail
  • Adresse
  • Betalingsoplysninger

Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login, tilmelding til nyhedsbrev eller ved køb.

Sikkerhed
Vi har selvfølgelig truffet både nogle tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål
Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger
Data om din brug af vores produkter, hvilke annoncer du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering, hvis vi benytter os af dette.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet.
Henvendelse herom kan ske til den dataansvarlige: Jakob Sørensen på mail [email protected]

Udgiver
Hjemmeside og App ejes og publiceres af:

Apacta A/S
Håndværkervej 1.1
9000 Aalborg

CVR: 36548606

Telefon: 77 34 78 34
E-mail: [email protected]

Prøv Apacta i Dag

Ingen opstartsgebyr eller binding.