Tager du den rette pris for dine medarbejderes arbejde?

Prøv vores udregner og se deres kostpris

Du har sikkert allerede en god idé om, hvor meget dine medarbejdere koster dig pr. time. Det er noget i stil med løn plus lidt ekstra til feriepenge, pension, ATP og lignende. Men hvor meget er ‘lidt ekstra’ egentlig?

Udregner du prisen på dine opgaver via tidsestimat for hele opgaven + løn til medarbejdere, bør du særligt overveje at kende dine medarbejderes nøjagtige kostpris pr. time. Den er typisk meget højere end, hvad man lige skulle forvente.

I dette blogindlæg hjælper vi dig til at lave en korrekt beregning af, hvad dine medarbejdere egentlig koster dig pr. time. Det kan nemlig føre til store fordele for dig og din virksomhed. Lad os komme i gang!

Hvad skal medregnes i dine medarbejderes kostpris pr. time?

Som nævnt i indledningen sætter mange deres medarbejderes kostpris pr. time til løn plus lidt ekstra. ‘Lidt ekstra’ dækker over alt fra:

 • Feriepenge
 • Pension
 • ATP
 • Barsel
 • AER
 • FIB
 • AES
 • Forsikring
 • Sygdom
 • Arbejdstøj
 • Tid brugt, der ikke kan faktureres

Afhængig af branchen kan der endda være flere faktorer, som spiller ind. Når man også tager ting som sygdom ind i ligningen, er det klart, at den nøjagtige kostpris pr. time findes på baggrund af en længere periode. Timeprisen skal selvfølgelig baseres på data, så du ikke ender ud i endnu en ‘+ lidt ekstra’ løsning.

Den egentlige kostpris pr. time varierer også fra medarbejder til medarbejder. Har du eksempelvis en medarbejder, som bruger masser af tid på at køre i bil, skal pengene forbundet med, at bilen kan køre, benzin, vedligehold, forsikring og lignende også medregnes til denne medarbejder. Derudover er der også visse medarbejdere, som har særlige maskiner tilknyttet til deres arbejde. Til disse skal kostprisen pr. time for den enkelte maskine også være en del af regnestykket.

Både økonomiske og kvalitetsmæssige fordele

Hvordan bliver du bedre end dine konkurrenter? Ja, det er vel det spørgsmål, at du som leder skal arbejde med at løse. En af disse er at effektivisere og forbedre. Effektivisering forbindes typisk med, at alle skal løbe lidt stærkere i hverdagen. Det er dog ikke den eneste måde, at du kan effektivisere din virksomhed og medarbejderne deri.

Du kan også sørge for, at arbejdstimerne bruges mere fornuftigt, og at priserne bedre afspejler din service.

Har du eksempelvis en medarbejder, som laver meget arbejde i løbet af ugen, der ikke kan faktureres? Ville et kursus eller efteruddannelse kunne give medarbejderen nogle kompetencer, så han eller hun kan lave mere arbejde til fakturering?

I det økonomiske perspektiv er det værd at se på din prissætning. Lad os tage et eksempel.

Du giver priser ud fra, at der er en kostpris på dine medarbejdere på 250 kr pr. time. En opgave estimeres til at tage 40 timer, hvorfor du giver en pris på 10.000 kr. Ved et nærmere tjek viser det sig så, at dine medarbejdere i virkeligheden koster dig 315 kr. pr. time, når sygdomspenge, ufakturerede timer, udstyr og alle de andre faktorer spiller ind.

I så fald skulle prisen jo have været 12.600 kr. Det vil sige, at du mister 2.600 kr., fordi vurderingen af dine medarbejderes løn ikke er præcis. Det bliver til mange penge over tid.

Hvad koster en medarbejder pr. time?

Og så er vi kommet til vores beregner. Du bruger beregneren ved at indsætte data på dine medarbejdere hver for sig. Måske skal der tilføjes eller fjernes en boks eller to, for at beregneren passer perfekt til din virksomhed og branche, men generelt vil den kunne bruges på tværs af brancher.

Prøv Apacta i dag

tjek Prøv GRATIS i 14 dage!
tjek Nemt & brugervenligt
tjek Spar tid og penge

Opret gratis

Seneste Indlæg

Betaler dine kunder til tiden? Dinero

Betaler dine kunder til tiden?Skrevet af Dinero Som selvstændig er noget af det vigtigste at få sine velfortjente penge i kassen. For hvis kassen er tom, lukker virksomheden. Regnskabsprogrammet Dinero har i dette blogindlæg to simple og brugbare råd til,...

Flere konkurser i byggeriet i 2018

Mange konkurser i 2018I 2018 gik 982 bygge- og anlægsvirksomheder konkurs. 2018 blev et slemt konkursår for bygge- og anlægsvirksomhederne20% flere virksomheder i bygge- og anlægsbranchen gik konkurs i 2018 end i 2017. Det skyldes bl.a. den hårde...

Milliardomsætning uden effekt på bundlinjen

Milliardomsætning uden effekt på bundlinjenTil trods for god omsætning i byggebranchen, så ses det ikke på bundlinjen. Bygge- og anlægsbranchen halter bagefter, når det kommer til at udnytte de digitale værktøjer der i dag findes, til at hjælpe med at...

Prøv Apacta Gratis i dag

Ingen opstartsgebyr eller binding.