Kostpris på maskiner og biler

Hvad er købsprisen, og hvad er kostprisen?

Som du nok ved, er der mange ekstraudgifter forbundet med at købe en ny bil eller maskine til din virksomhed. Det er med andre ord ikke kun selve købsprisen, du skal have in mente, når du køber nyt maskineri til virksomheden. Den smarteste måde at se på indkøb af ny maskine eller bil, er at vurdere kostpris pr. time.

For at få et fornuftigt grundlag for at kalkulere salgspriser, kan det være relevant at tage højde for, hvor stor risikoen er for, at den enkelte enhed kommer til at stå stille. For hvorfor vælge en maskine, der kun vil blive brugt 20 timer månedligt i forhold til en, der vil blive brugt 70 timer. Indtægten fra den med 70 driftstimer, vil uden tvivl overvinde den anden mulighed, også selvom den er dyrere i kostpris pr. time.

Ved at kende kostprisen pr. time, kan du
For det første kan du se, hvilket køb der giver bedst mening for dig. Er det den ene eller den anden maskine, der giver bedst mening rent økonomisk, eller bør du i stedet investere pengene andetsteds, f.eks. i en ny firmabil?

Derudover kan du bruge kostpris pr. time til at sætte prisen på dine sager korrekt. Koster det dig eksempelvis 85 kr. pr. time at tildele en firmabil til en sag, skal prisen på opgaven selvfølgelig afspejle det. Har du ikke styr på den nøjagtige omkostning, sælger du måske din ydelse for billigt, hvilket er penge lige ud af vinduet.

 

Tjekliste

  • Beregn kostpris på nye maskiner før du køber
  • Overvej hvor mange timer maskinen vil kunne faktureres om måneden
  • Undersøg priser på forsikring
  • Undersøg pris på vedligehold
  • Undersøg brændstofforbrug
Hvorfor bruge Apacta?
Mere end 18.000 har allerede prøvet Apacta og fået:
N

Bedre likviditet

N

Bedre bundlinje

N

Mere overskud

Relevante Artikler

Avanceret salgsprisberegner

Avanceret salgsprisberegner

Apactas avancerede salgspris beregner, gør det muligt for dig at øge dit dækningsbidrag, når du køber ind til en bedre pris.

Vil du være mere synlig på nettet?

Vil du være mere synlig på nettet?

Der er mange kunder at finde på nettet! Når man starter en virksomhed, er en af udfordringerne altid at få sit navn ud og skaffe kunder. Der er mange bureauer, som tilbyder hjælp med SEO, AdWords og sociale medier for en god sum penge, og man finder aldrig rigtig ud...