Sådan får du en bedre soliditet

Få styr på balancen og øg din kreditværdighed.

Hvad er soliditetsgrad?

Det er faktisk ekstremt vigtigt for din forretning, og heldigvis noget, som du forholdsvis nemt kan påvirke i din hverdag.

Læs videre efter videoen.

Soliditet beskriver en virksomheds evne til at betale. Den vurderes på baggrund af, hvor stor en andel af aktiver der er investeret i fremmedkapital i forhold til egenkapital. Jo højere (bedre) soliditet, jo lavere risiko for økonomisk tab. Det vil sige, at går din virksomhed en hård tid i møde, så er der større chance for at gå konkurs, hvis du har en lav soliditet i forhold til, hvis du har en høj soliditet.

En høj soliditetsgrad er vigtig, når man skal tage lån, for at långiverne ikke skal tabe penge på dig. Har man en dårlig soliditet over længere tid, kan det også medføre at banker og andre långivere ikke vil låne til virksomheden længere. Det bliver også en udfordring at lease maskiner og opnå kreditmax hos leverandører.

Dårlig soliditet er ikke altid negativt, da det kan skyldes nye investeringer eller udvikling i forretningen. Dog vil det i dette tilfælde oftest være over en kortere periode, hvorefter soliditetsgraden vil stige igen. Har du derimod lav soliditet samtidig med dårlig vækst, så tag det som et faresignal, hvor du skal til at søge hjælp.

Heldigvis er soliditet noget, som du har stor indflydelse på at forbedre i dagligdagen. Det kan være svært at fordoble egenkapitalen, men det kan være relativt nemt med nogle få enkle værktøjer at forbedre din soliditet. For at komme med et eksempel, så vil hyppig fakturering kunne give en bedre soliditet. Med Apacta på lommen, vil hyppig fakturering være let som en leg og næsten ske automatisk.

Det vil sige

Jo hurtigere du fakturerer, jo hurtigere kan du betale for dine materialer og jo færre penge har du ude og hænge. Det betyder også mindre gæld til dine leverandører og bedre likviditet – og det kan bankerne godt lide.

 

Hos Apacta hjælper vi håndværkere med at drive den forretning de fortjener, ved at give dem bedre soliditet og bundlinje.

Seneste Indlæg

Stor kapitalindsprøjtning i Apacta A/S

Stor kapitalindsprøjtning i Apacta A/S

Byggebranchen har haft relativt gode kår i 2020, og der forventes fremgang i 2021. Og med en stigende opgavemængde er det væsentligt for håndværker-branchen at digitalisere og optimere forretningen, og være klar til et stigende antal opgaver. Ordrebøgerne ser lovende...

Murermester Lasse Schmidt ApS

Murermester Lasse Schmidt ApS

Murermester Lasse Schmidt har fået meget nemmere ved at projektstyre, efter han har fået Apacta. Læs mere om automatisk projektstyring her.